18 september 2024

Deel dit op:

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de huurovereenkomst van de Belastingdienst voor ca. 25.000 m² bvo kantoorruimte in het Prinsenhof-complex aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag verlengd.

Prinsenhof, eigendom van het Bouwinvest Office Fund en gelegen in hetzelfde gebouw als WTC The Hague, biedt de Belastingdienst een moderne werkomgeving met uitstekende faciliteiten en een goede bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De verlenging van deze overeenkomst bevestigt de sterke positie van Prinsenhof als belangrijke locatie in het Beatrixkwartier.

Jan-Willem Kos, senior asset manager Bouwinvest, licht toe: "We zijn verheugd dat de Belastingdienst heeft gekozen om wederom langjarig de locatie Prinsenhof te huren. Het is een geweldige locatie in een stad met internationale allure, voldoende parkeergelegenheid en directe ov-verbinding. Het gebouw heeft veel faciliteiten zoals horeca, vergader- en conferentiemogelijkheden en fitness. Bovendien is het met energielabel A++ en het ‘BREEAM In-Use Excellent’ bijzonder duurzaam en comfortabel. Dit besluit weerspiegelt niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw, maar ook onze inzet om huurders van deze omvang een optimale werkplek te bieden. Wij zien uit naar een voortzetting van de succesvolle samenwerking."

Het Rijksvastgoedbedrijf houdt zich naast huisvesting van ambtenaren en bijzondere gebruikers, zoals rechtbanken en internationale organisaties, ook bezig met maatschappelijke meerwaarde in de gebouwde omgeving. Onder andere in de exploitatiefase maar ook bij de afstoot van vastgoed. Het Bouwinvest Office Fund en het Rijksvastgoedbedrijf hebben afgesproken om hun beider ambities op het gebied van duurzaamheid van het gebouw de komende tijd verder vorm te geven. Kos vertelt: “We willen onze sterke positie op het gebied van ESG behouden en continueren. Met overeenkomsten van deze omvang en gelijkgestemde ambities kunnen we mooie stappen zetten naar een nog groenere toekomst”.

De huurtransactie is namens Bouwinvest begeleid door Jeroen Steenbergen van Nadorp bedrijfsmakelaardij B.V.

Nieuwsbrief