17 juli 2024

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft de huurovereenkomst voor een NIKE Flagship Store in Rotterdam aanzienlijk uitgebreid. In de zomer van 2023 sloot Bouwinvest al een huurovereenkomst voor Lijnbaan 111, gelegen nabij het kruispunt Lijnbaan - Oldebarneveldplaats. Deze winkel wordt nu uitgebreid met de naastgelegen winkelruimte Lijnbaan 103-105, waardoor het de grootste NIKE Partner Store in Europa wordt.

De nieuwe winkel zal ongeveer 3.000 m2 groot zijn, verdeeld over circa 830 m2 begane grond en ruim 2.100 m2 verdeeld over een kelder en de 1e en 2e verdieping.

Na een grote renovatie van de winkel aan de Lijnbaan 111 in de herfst van 2023, was het de bedoeling dat NIKE zijn deuren voor het publiek zou openen in de lente van 2024. Door de uitbreiding verwacht NIKE nu zijn nieuwe flagshipstore in de lente van 2025 te openen.

Volgens Collin Boelhouwer, Fund Manager Dutch Retail Investments, is de optimalisatie en realisatie van de grootste NIKE winkel in Europa een grote aanwinst en trekpleister voor het centrale winkelgebied van Rotterdam. Daarnaast versterkt de nieuwe flagshipstore de vastgoedportefeuille van het Bouwinvest Retail Fund, die zich richt op zowel Convenience- als Experience-winkelobjecten.

Bouwinvest werd bij de uitbreiding geadviseerd door City Real Estate. Jacobs van der Meij Real Estate trad op namens de huurder. Het projectmanagement wordt uitgevoerd door Bouwplot.

Nieuwsbrief