15 oktober 2024

Deel dit op:

De Bouwinvest-fondsen hebben vooruitgang geboekt in het reduceren van de CO2-uitstoot van de portefeuilles. Daarnaast hebben alle fondsen vijf sterren behaald in de jaarlijkse GRESB-resultaten. De datagedreven aanpak van Bouwinvest stelt ons in staat om gerichte stappen te zetten om de vastgoedportefeuilles Paris Proof te maken en de duurzaamheidsdoelen in ieder geval voor 2045 te behalen.

Bouwinvest wil dat zijn portefeuilles voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs, waarbij deze aardgasloos en bijna energieneutraal zullen zijn in 2045. Om dit te bereiken, zijn gedetailleerde CRREM-routekaarten ontwikkeld die de weg wijzen naar een volledig Paris Proof vastgoedportefeuille. Per fonds en op gebouwniveau is vastgelegd welke route het meest efficiënt is om de duurzaamheidsdoelen te realiseren, waarbij kosten, rendement en effectiviteit zorgvuldig worden afgewogen.

De fondsen van Bouwinvest hebben op basis daarvan acties doorgevoerd om het energieverbruik structureel te verlagen voor de komende drie jaar. Bouwinvest is continu bezig om via een rolling forecast te zorgen dat het aan de CRREM-targets blijft voldoen en zal de komende jaren extra investeren en maatregelen nemen om de portefeuilles daadwerkelijk Paris Proof te maken in 2045.

Mark Siezen, CEO bij Bouwinvest: “Hoewel wij natuurlijk trots zijn op de behaalde GRESB-resultaten, gaat het er uiteindelijk om dat onze portefeuilles daadwerkelijk Paris Proof zijn in 2045. We streven naar deze doelen om bij te dragen aan een duurzamere wereld omdat we denken dat we daarmee de risico's voor onze investeerders het beste mitigeren en daarmee financiële waarde behouden. Als we nu niets doen, kunnen de kosten straks veel hoger zijn zodra we worden geconfronteerd met de daadwerkelijke gevolgen van de opwarming van de aarde en bijkomende neveneffecten.”

Nieuwsbrief