14 februari 2023

Deel dit op:

Investeerders hebben voor €288 aan kapitaal toegezegd voor de Nederlandse fondsen van Bouwinvest, namelijk €196 miljoen voor het Office Fund en €92 miljoen voor het Residential Fund. Het betreft kapitaal van bestaande en nieuwe investeerders.

“Ik ben er trots op dat Bouwinvest deze commitments heeft ontvangen en dat we hiermee kunnen bijdragen aan het verbeteren van pensioenuitkeringen. Met deze nieuwe investeringen kunnen we verdere invulling geven aan het uitvoeren van de strategie en het uitbreiden van onze toekomstbestendige portefeuille. Naast het aanbieden van de bestaande fondsen wil Bouwinvest starten met het aanbieden van nieuwe diensten en producten om een grotere verscheidenheid aan investeerders aan zich te binden,” aldus Marleen Bosma, Chief Client Officer bij Bouwinvest.

Sterke onderliggende fundamenten

Afgelopen jaar kreeg de markt te maken met het ‘denominator effect’, waardoor nieuwe commitments naar vastgoed onder druk kwamen te staan. Ook de stijging van de rente en de bouwkosten, evenals de aanscherping in wet- en regelgeving omtrent stikstofuitstoot, zet de markt op korte termijn onder druk. Voor de lange termijn verwacht Bouwinvest dat de marktvraag op peil zal blijven; de onderliggende fundamenten zoals demografische groei en een grote vraag naar betaalbare huisvesting zijn sterk.

Het Bouwinvest Residential Fund speelt in op deze fundamenten door te investeren in middenhuur- en vrije sectorhuurwoningen in de grote Nederlandse steden. Het Bouwinvest Office Fund investeert in kantoorlocaties in de vijf grootste gemeenten in Nederland. Deze gemeenten voegen beperkt kantoorgebouwen toe aan de huidige voorraad, terwijl de vraag van gebruikers naar kwalitatieve hoge, duurzame kantoorgebouwen op binnenstedelijke locaties bij OV-hubs toeneemt.

Mark Siezen, CEO bij Bouwinvest, zegt: “Door deze investeringen kan Bouwinvest doorgaan met de uitvoering van zijn purpose real value for life. Ons vermogensbeheer draagt bij aan duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgevingen én zorgt daarnaast voor stabiele pensioenuitkeringen. Steeds meer investeerders ondersteunen deze doelen. Ik ben zeer gemotiveerd om hierop voort te bouwen en waarde te creëren voor onze klanten, voor de gemeenschappen waarin wij voor onze klanten investeren en voor een duurzamere wereld.”  

Nieuwsbrief